Julekoncert. Jysk Akademisk Kor under ledelse af Severin Korsgaard

Julekoncert. Jysk Akademisk Kor under ledelse af Severin Korsgaard

Dato Onsdag d. 7. december 2022, kl. 19:30

Julekoncert. Jysk Akademisk Kor under ledelse af Severin Korsgaard.

Jysk Akademisk Kor (JAK) har base i Århus og består af ca. 30 erfarne korsangere. JAK arbejder seriøst og ambitiøst med et bredt klassisk repertoire, der spænder fra korværker fra renæssancen til moderne kormusik, med hovedvægten lagt på den nyere nordiske kormusik. I 2009 kunne JAK fejre sit 60-års jubilæum som et kor der i alle årene har haft en fremtrædende plads i det århusianske og jyske musikliv, dels gennem samarbejde med Aarhus Symfoni­orkester, Randers Kammerorkester og andre, mindre ensembler, dels ved et stort antal a cappella-koncerter i korets eget regi.

Severin Korsgaard (f. 1994) afsluttede i december 2018 sin bachelor i AM (almen musikpædagogik) ved Det Jyske Musikkonservatorium med korledelse og sang som hovedfag. Er aktiv i det århusianske musikliv som dirigent for adskillige kor.

Ved koncerten i Vejlby synger koret værker af blandt andre Maurice Duruflé (1902-86) og Francis Poulenc (1899-1963) samt masser af julesalmer og -sange.